FAQ's

We hebben al veel vragen voor je beantwoord, die van jou ook?

Verzenden & retourneren

Wat zijn de verzendkosten?

Wij rekenen geen verzendkosten voor jouw bestelling binnen Nederland. We maken alles op maat, waardoor wij iets meer tijd en aandacht nodig hebben voor jouw product. Als tegenprestatie rekenen wij geen extra kosten voor verzending. 
In België rekenen wij een kleine vergoeding van €3,65.

* Wij leveren momenteel uitsluitend in NL en BE.

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

We doen er alles aan om jouw bestelling zo snel mogelijk bij jou thuis te bezorgen. Omdat de meeste van onze Milestones handgemaakt zijn en gepersonaliseerd worden, hebben wij een levertijd van 15 werkdagen.

Wanneer jouw bestelling onze studio verlaat, ontvang je een e-mail waarin wordt bevestigd dat het pakketje onderweg is. In deze mail vind je het tracking nummer waarmee je het pakket kunt volgen en precies kan zien wanneer het wordt geleverd.

Kan ik mijn bestelling laten inpakken als cadeautje?

Alle bestellingen pakken wij feestelijk in. Of het nou voor jezelf of voor een ander is, onze Milestones zijn altijd een feestje om te ontvangen.

Kan ik mijn bestelling later nog wijzigen?

Wij gaan direct aan de slag met jouw persoonlijke bestelling, dus helaas is dat niet mogelijk. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact met ons op en houd je bestelnummer bij de hand.

Hoe wordt mijn bestelling verzonden?

Alle Milestones worden feestelijk en veilig ingepakt. We laten ze bezorgen bij jou via een pakketdienst.
Wanneer jouw bestelling onze studio verlaat, ontvang je een e-mail waarin wordt bevestigd dat het pakketje onderweg is. In deze mail vind je het tracking nummer waarmee je het pakket kunt volgen en precies kan zien wanneer het wordt geleverd.

Kan ik mijn bestelling omruilen?

Wanneer je een gepersonaliseerde Milestone hebt besteld, is dat helaas niet mogelijk. We kunnen jouw unieke bestelling met gekozen naam helaas niet terugnemen in onze webshop. Wanneer het om één van onze andere Milestones gaat, is ruilen natuurlijk geen probleem. We rekenen geen extra kosten voor het omruilen van jouw bestelling, maar de verzendkosten voor het opnieuw verzenden zijn voor eigen rekening.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Wanneer je een gepersonaliseerde Milestone hebt besteld, is dat helaas niet mogelijk. We kunnen jouw unieke bestelling met gekozen naam helaas niet terugnemen in onze webshop. Wanneer het om één van onze andere Milestones gaat, mag jouw bestelling binnen 14 dagen retour gestuurd worden. Voor de geretourneerde Milestones krijg je altijd jouw geld terug.

Wat zijn de retourkosten?

Je betaalt alleen zelf de verzendkosten bij het postkantoor voor het retour sturen van het pakket. Als je een product terugstuurt omdat er onverhoopt iets mis mee is, zijn de verzendkosten voor de retourzending natuurlijk voor MilestoneStudio. Neem in dit geval altijd even contact met ons op.

Mijn bestelling is beschadigd, wat nu?

Wat vervelend dat jouw Milestone onverhoopt beschadigd is geraakt tijdens het verzendproces! We doen er alles aan om onze Milestones veilig bij jou thuis te krijgen.
Neem altijd even contact met ons op via info@milestonestudio.nl en stuur ons jouw ordernummer, foto’s van de beschadigde Milestone en verpakking per mail. Wij proberen dan met spoed kosteloos een nieuwe bestelling voor je gereed te maken.

Mijn bestelling is incorrect, wat nu?

Oeps.. Hebben wij een foutje gemaakt in de naam of kleur? Wat vervelend, onze excuses! Neem altijd even contact met ons op via info@milestonestudio.nl en stuur ons jouw ordernummer, foto’s van de beschadigde Milestone en verpakking per mail. Wij proberen dan met spoed kosteloos een nieuwe bestelling voor je gereed te maken.

Materiaal & care

Van welk materiaal worden de Milestones gemaakt?

De Milestones zijn van keramiek gemaakt en worden via de oudhollandse techniek ambachtelijk gebakken. Onze ontwerpen worden in het glazuur van de tegeltjes gebakken tot Milestones. Al onze Milestones zijn 13×13 cm groot.

Hoe hang ik de Milestones op?

Al onze Milestones zijn voorzien van een hangertje aan de achterkant. Je kunt de Milestones eenvoudig aan de wand bevestigen met een spijkertje.
Andere opties zijn de Milestones metselen in een tegelwand of kijk ook eens in onze webshop naar de Hold-it’s, deze zijn speciaal ontworpen om jouw Milestone te laten stralen op een mooi pronkplekje.

Hoe maak ik de Milestones schoon?

De Milestones zijn makkelijk schoon te houden, net als iedere andere tegel. We raden je af om de tegels in de vaatwasser te doen, want dan kan het glazuur water opnemen. 

Zijn de Milestones bestand tegen water, hitte, zon en voetstappen?

Doordat de Milestones op meer dan 800 graden worden gebakken zijn ze water- hitte- en UV bestendig. Voor voetstappen geldt dat niet. De Milestones zijn te dun om op te lopen, dus we raden je aan een mooi plekje aan de wand te kiezen of voor een mooie Hold-it te gaan.

Betalingen

Via welke betaalmethoden kan ik mijn bestelling afrekenen?

Je kunt jouw bestelling betalen met iDeal, PayPal en creditcard

Help, mijn betaling is mislukt. Wat nu?

Geen probleem, check of het geld niet is afgeschreven van je rekening en probeer het dan gewoon opnieuw. Jouw Milestones kan je vinden in het winkelmandje. Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag!

Stuur ons een mailtje

Hey You!

Heb jij een vraag voor ons die niet bij de FAQ’s wordt beantwoord? Laten we even mailen.

Je kunt het ons hier vragen:

    Lin Pepers vertelt over haar bedrijf MilestonStudio.nl